Hrvatski vaterpolo savez pozvao vaterpoliste CZ da igraju normalno!

Vaterpolo savez Srbije obavestio je UO Regionalne vaterpolo lige i Povjerenstvo za takmičenje o odluci klubova iz Srbije učesnika te lige da do kraja tekuće sezone ne učestvuju na sportskim borilištima u gradu Splitu kao i borilištima koja se nalaze na udaljenosti ne manjoj od 200 kilometara od Splita, iz bezbednosnih razloga.

Upućena je molba Hrvatskom vaterpolo savezu da izadje u susret vaterpolo klubovima iz Srbije i da se održavanje utakmica izmesti zbog poznatog napada hladnim oružjem na vaterpoliste Crvene zvezde, koji se u jednom kafiću na Splitskoj rivi dogodio 9. februara.

Odgovor Hrvatskog vaterpolo saveza stigao je odmah.

U tom se odgovoru ističe da je zahtev klubova iz Srbije u praksi nesprovediv „i konkretno znači prekid saradnje i vaše istupanje iz Regionalne vaterpolo lige“.

„Poglavito u svijetlu dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, koje je upućeno Povjerenstvu za natjecanje i kojim se jamči sigurnost u Splitu svim sudionicima našeg vaterpolo nadmetanja, s kojim ste vi bili upoznati prije vašeg sastanka“, navodi se u pismu i dodaje da je za hrvatsku stranu neprihvatljivo da 7 hrvatskih klubova buduće utakmice igraju kao gosti.

„Ujedno mislimo da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konsultacije s ostalim savezima članicama Regionalne vaterpolo lige, prije svega s Hrvatskim vaterpolo savezom, kao direktno uključenim“, navodi se u pismu Hrvatskog vaterpolo saveza i još dodaje da „ukoliko su klubovi iz Srbije spremni normalno odigrati završnicu ovosezonske Regionalne vaterpolo lige, kako je to propozicijama i predvidjeno, mi u Hrvatskoj ćemo takav stav podržati“.

A ukoliko klubovi iz Srbije ostaju pri svojoj odluci „u tom slučaju smo završili s ovom ligom u ovom formatu“, zaključuje Hrvatski vaterpolo savez.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com