Ispeci, pa reci : Posreduje li trenutno Erdogan izmedju Moskve i Kijeva?

Medijske procene da bi rat u Ukrajini mogao da se okonča ove godine množe se.

Samo ih glavni akteri ne potvrdjuju.

Dmitrij Peskov, pres sekretar ruskog predsednika Vladimira Putina imao je da odgovara na pitanje ruskog „Prvog kanala“ da li je moguće da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sa svojim ruskim kolegom u Astani o situaciji u Ukrajini razgovarao u ulozi posrednika .

„Ne,nije moguće“,rekao je Peskov a prenose ruski mediji.

U Astani se održava sastanak Šangajske organizacije o saradnji na kome učestvuju i predsednici Kine,Turske i Rusije.

Istovremeno sa njihovim susretom u Astani, u Kijevu se iznenada obreo Viktor Orban premijer Madjarske, koja je upravo preuzela predsedavanje Evropskom unijom.

Ta diplomatska kretanja odigravaju se u atmosferi naraslih pritisaka da se rat u Ukrajini okonča.

Nemački kancelar Olaf Šolc priznao je da Alternativa za Nemačku jača na istoku te zemlje i zato što deo tamošnjeg stanovništva nije saglasan s pomoći koju Nemačka upućuje Ukrajini u aktuelnom ratu sa Rusijom, niti odobrava sankcije uvedene Rusiji.

Relativna pobednica prvog kruga prevremenih parlamentarnih izbora u Francuskoj, Marina Le Pen, pred izbore je izjavila da će, kad njena stranka Nacionalno okupljanje pobedi, Francuska nastaviti da pomaže Ukrajinu ,ali da se francuski vojnici u tom ratu neće boriti.Što je više puta stavio u izgled zasad glavni gubitnik tih izbora francuski predsednik Emanuel Makron.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com