Izručenje :Biznismenu Dušku Kneževiću potvrđen pritvor, pošto je izručen Crnoj Gori

Nijedan element filmskog spektakla nije izostao : I u Srbiji poznatom crnogorskom biznismenu Dušku Kneževiću (65)obučen je pancir, registrovao je izveštač podgoričkih Vijesti, pošto je iz Velike Britanije juče isporučen Crnoj Gori i on je, uz pojačane mere sigurnosti i još jaču medijsku pažnju sa podgoričkog aerodroma dopremljen u Viši sud gde mi je potvrđen pritvor.

„Ekstradicioni postupak je u veoma kratkom roku sproveden od strane Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore sa jedne strane i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije s druge strane(Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Londonu, sa druge strane „, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Spektakularnim prispećem Kneževića, isto tako filmskoj industriji podobni izveštaji sa sahrane regionalno takodje poznatog crnogorskog biznismena Brana Mićunovića promptno su pali u zaborav.

Knežević je Crnoj Gori isporučen po pravosnažnoj presudi britanskih sudova, posle postupka koji traje od 2019.godine,i pošto je Vestminsterski sud Velike Britanije ocenio da njegove dalje žalbe na odluku o izručenju nemaju izgleda na uspeh budući da su krivična dela, koja mu se stavljaju na teret kažnjiva i u Britaniji, budući da je Crna Gora uverila taj sud da Kneževiću u zatvoru ne preti nedozvoljen maltretman i budući da Knežević, po oceni tog Suda nije žrtva političkog progona.

Uprkos ne može biti jasnijem obrazloženju britanskog suda, sam Knežević za podgoričke Vijesti izjavljuje da se, iako nije iskoristio sve pravne mehanizme da odluku o izručenju ospori, u Crnu Goru vraća dobrovoljno da spreči pljačku svoje imovine!

A pretio je i sadržajem plave torbe koju sa sobom donosi time se referišući na sopstvenu priču o plavoj torbi u kojoj je predao novac bivšem crnogorskom predsedniku Milu Djukanoviću, što je ovaj negirao.

Kneževićev advokat ne prestaje da tvrdi da je progon njegovog branjenika počeo kad je odbio predlog glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića (takodje u pritvoru) da vozač Atlas grupe svedoči da je prao novac za Demokratski front čiji je lider Nebojša Medojević.

Broj krivičnih dela koja se na teret stavljaju Kneževiću je impozantan,a ona se tiču zloupotrebe službenog položaja u privrednom poslovanju putem podstrekivanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Mada ni sam Knežević na tu ulogu ne pretenduje, nadležni crnogorski organi su već razjasnili da on ne može dobiti status svedoka saradnika budući da se tereti da je bio na čelu kriminalne organizacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com