Kameron: Kriv sam i naučio sam lekciju

Britanski premijer Dejvid Kameron priznao je danas da je morao bolje reagovati u slučaju „Panama pejpers“, dva dana nakon što je posle višednevnih pritisaka priznao je da je do 2010. posedovao udele u fiducijarnom fondu svog oca registrovanom na Bahamima.

David Cameron

Kameronov otac je umro 2010. i iste godine je Kameron udele prodao za oko 37.000 evra, nekoliko meseci pre nego što je izabran za premijera.

„To nije bila dobra nedelja. Znam da sam morao bolje reagovati, nemojte kriviti moje savetnike, ja sam kriv i naučio sam lekciju“, naglasio je Kameron na kongresu Konzeravtivne stranke u Londonu.

Britanski premijer u početku nije želeo da komentariše otkrivanje dokumenata, a tek je u četvrtak priznao da je posedovao udele u firmi registrovanoj na Bahamima. On ipak tvrdi da nije utadio ništa nelegalno i da je uvek plaćao porez.

Kameron je danas ponovio obećanje da će uskoro objaviti svoje porezne prijave za nekoliko poslednjih godina, što do sada niti jedan premijer nije učinio.

Istovremeno je dva kilometra dalje više stotina demonstranata okupljenih u „Downing Streetu“ tražilo njegovu ostavku. „Kameron mora otići“, skandirali su okupljeni s panama šeširima i u havajskim košuljama.

„Premijer je izgubio poverenje Britanaca“, izjavio je u petak čelnik Laburističke partije Džeremi Korbin, ali nije zatražio njegovu ostavku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com