Za izgradnju novog zatvora u Kragujevcu 22 miliona evra

Ministar pravde u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da će u Kragujevcu biti izgrađen novi kazneno-popravni zavod za 400 osuđenika, pri čemu će vrednost te investicije iznositi 22 miliona evra.
Nikola Selaković
Selaković je prilikom obilaska Okružnog zatvora u Petrovcu kod Kragujevca, zajedno sa gradonačelnikom ovog grada Radomirom Nikolićem, objasnio da je 17 miliona evra obezbeđeno preko povoljnih kredita Saveta Evrope, dok će pet miliona za završno opremanje objekta biti izdvojeno iz budžeta Srbije.
Kazneno-popravni zavod biće izgrađen i opremljen u skladu s najsavremenijim svetskim standardima, naveo je on i dodao da će u njemu biti zaposleno 200 radnika u službi obezbeđenja, tretmana i edukacije.
Ministar je izrazio očekivanje da će za godinu dana početi izgradnja ove ustanove koja će služiti Šumadijskom okrugu, ali i zapadnoj i centralnoj Srbiji.
Selaković je naglasio da svako mesto koje ima svoj kazneno-popravni zavod ima prilike da oseti neke benefite društveno korisnog ili socijalno odgovornog ponašanja osuđenika ili zaposlenih, kroz različite vrste društveno korisnog rada.
Prema njegovim rečima, postoji mogućnost da se od grada dobije lokacija na kojoj će država izgraditi zgradu u kojoj ce biti smešteni svi sudovi i tužilaštva u Kragujevcu, a da se po završetku tog objekta Palata pravde ustupi na korišćenje ovom gradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com