Klinč Ciprasa i Meimarmakisa za kraj sednice grčkog parlamenta

Skupština Grčke je, po dogovoru sa državama članicama evrozone, do ponoći trebalo da izglasa set reformskih zakona koji su uslov za dobijanje nove finansijske pomoći u iznosu od 86 milijardi evra. To se nije dogodilo.

Skupština Grčke

 

U Atini je već pola dva ujutru, a poslanici se trenutno zabavljaju razmenom mišljenja, nazovimo to tako, grčkog premijera Aleksisa Ciprasa i lidera opozicione Nove Demokratije, Vangelisa Meimarmakisa.

Ukratko, Meimarmakis je premijeru potvrdio da će poslanici Nove Demokratije glasati za ove zakone, ali mu i odbrusio: „Nemojte misliti da smo mi glupi“. Meimarmakis je istakao kako njihova podrška zakonima nema veze sa podrškom politici koju vodi Cipras, a koga krivi za dovođenje države na ivicu bankrota.

S druge strane Cipras je Meimarmakisu, naravno, rekao kako nije u pravu i još jednom ponovio da je najveći dobitak dogovora postignutog u Briselu obećanje o restrukturiranju grčkog duga.

Usledilo je novo, pomalo sarkastično, obraćanje Meimarmakisa, koje je na minut bilo prekinuto zbog dobacivanja drugih poslanika, a sada Cipras, ponovo sa pričom o restrukturiranju grčkog duga, zatvara sednicu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com