Ko je Slava Rubin?

Retko kada je jedna kolektivna akcija izazvala takav interes kao akcija za prikupljanja pomoći za spas Grčke. Akcija se odvija na sajtu Indiegogo čiji je osnivač i izvršni direktor Slava Rubin (1980).

slava rubin

Rubin je emigrirao iz Belorusije u SAD kada je imao svega šest meseci. U Ameriku je došao sa ocem, majkom i starijim bratom. Kao dete voleo je da gleda sport, a i sada, kako kaže, uživa da gleda Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Imao je problema da se uklopi u školi. Bio je jedini Jevrejin u razredu, a i njegovo ime „Slava“ nije zvučalo američki. Kada je imao sedam godina tražio je od oca da mu promeni ime u Stiv. Otac mu je udovoljio i danas je Slavino zakonsko ime je Stiv.

Kada je Slava imao 15 godina preminuo mu je otac od raka. U očevu čast odlučio je da osnuje fondaciju za prikpljanje sredstava za borbu protiv kancera „Music Against Myeloma“.

Frustriran zbog slabih rezultata fondacije Slava je zajedno sa Erikom Šelom i Dajanom Ringelman odlučio da razvije platformu Indiegogo.

Stvari nisu išle od početka željenim tokom i, kako sam Rubin kaže, više od 90 investitora odbilo je da finansira njegov projekat pre nego što je u januaru 2008. godine pronašao sponzore spremne da ulože 40 miliona dolara u Indiegogo.

Sedam godina nakon osnivanja vrednost kompanije Indiegogo procenjuje se na 622 miliona dolara.

Kampanja “Greek Bailout Fund” traje već dva dana i do sada je 27 hiljada ljudi doniralo 434.713 evra. Cilj je da se prikupi 1,6 milijardi evra i Grčka spasi od bankrota.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com