Koga briga šta Borisov priča?

Direktor Fonda nacionalne energetske sigurnosti Rusije Konstantin Simonov rekao je danas da Evropska unija, a ne Borisov treba da zatraže obnavljanje projekta „Južni tok“.

„Principijelan uslov za obnavljanje Južnog toka nije stav Bugarske i nije stav drugih država, nego stav Brisela. Brisel je dužan javno da prizna da je spreman da da Južnom toku status izuzeća iz Trećeg energetskog paketa, a ne da nam Bojko Borisov priča bajke. Zašto, ako je to tako, EU ćuti i ne može javno da prizna“, rekao je Simonov listu Komersant, komentarišući današnju najavu Bugarske da će za gradnju gasovoda Južni tok dati sve potrebne dozvole.

Gasprom će se oglasiti kasnije.

Sergej Kuprijanov, portparl kompanije Gasprom, ključnog igrača u projektu Južni tok, rekao je za list Komersant da će se ta kompanija kasnije danas izjasniti o najnovijoj ponudi iz Bugarske.

Bugarski premijer Bojko Borisov je posle konsultacija u Briselu saopštio da će bugarska Vlada dati sve potrebne dozvole za nastavak gradnje gasovoda Južni tok kako Bugarska ne bi bila optužena za njegovu propast i kako se od Bugarske ne bi tražilo obeštećenje kao u slučaju atomske centrale Belene.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com