Naredne godine subvencije za površine do 20 hektara

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežanana Bogosavljević Bošković izjavila je u subotu da su poljoprivrednicima isplaćena sva sredstva za subvencije za ovu godinu, a da će naredne godine biti subvencionisane površine do 20 hektara.

„Sva sredstva za subvencije za 2014. godinu su isplaćena. Ovo je prvi put da je od osnivanja Uprave za agrarna plaćanja ceo agrarni budžet realizovan. Mi smo kroz štednju na odredjenim pozicijama uspeli da obezbedimo i dodatna sredstva koja će biti preusmerena i isplaćena poljoprivrednicima. Radi se o dugovanjima i docnjama,“ kazala je ona na televiziji Pink.

Bogosavljević Bošković je rekla da je reč o dugovanjima koja se prenose iz godine u godinu i da je sada plan da se sva dugovanja isplate do kraja decembra.

Ministarka je navela da je to rezultat ogromnog napora ministarstva i Uprave za agrarna pitanja da adekvatno odgovaraju na zahteve poljoprivrednika.

Govoreći o predloženom budžetu za 2015. godinu, Bogosavljević Bošković je navela da je on manji za oko 10 odsto u odnosu na ovu godinu.

 

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com