Komedija se nastavlja: Da su Putinu našli legitimaciju Mosada, ali Štazi!!!?

Priča o legitimaciji istočnonemačke tajne službe na ime Vladimira Putina nastavlja se.

Predstavnici ruske obaveštajne službe i medija kategorički odbacuju mogućnost da je ruski predsednik, tada oficir KGB-a, za vreme boravka u Istočnoj Nemačkoj imao legitimaciju Štazija. A najmanje kao potčinjeni ili pod komandom rukovodilaca Štazija.

Opovrgava se naročito špekulacija nemačkih medija da je Putinu legitimacija izdata kako bi lakše vrbovao istočnonemačke gradjane što je u SR Nemačkoj krivično delo!

General major Aleksandar Morozov, član Saveta za spoljnu politiku i odbranu, za RIA Novosti tvrdi da se o legitimaciji ne može nikako raditi nego najpre o propusnici za ulazak u ministarstvo, a on ne isključuje mogućnost da su ruski oficiri u zgradi Štazija imali prostoriju u kojoj su držali dokumenta.

„Mogu da navedem primer: kod nas u Moskvi je u to vreme bilo mnogo predstavnika (specijalnih službi socijalističkih zemalja), koji su sedeli u prostorijama naših regionalnih odeljenja. Da bi tamo ulazili bile su im nužne propusnice. A propusnice su bile slične legitimacijama“, tvrdi Morozov.

Čitaoci ruskih portala su zbunjeni ovolikom bukom. Da su mu pronašli legitimaciju izraelskog Mosada, to bi već bilo nezgodno, ali pokojni Štazi…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com