Kostić kupio hotel Kempinski za 25 miliona evra

Kompanija Istrabenz turizam prodala je portoroški hotel Kempinski Palace, najluksuzniji hotel na slovenačkoj obali, kompaniji Agra Holding AG koja je registrovana u Švajcarskoj, a iza koje stoji MK grupa srpskog biznismena Miodraga Kostića, objavili su u petak slovenski mediji koji se pozivaju na neslužbene, ali pouzdane informacije.

kostić

Prema informaciji koju je objavila Slovenska televizija, za 100 odsto deonica kompanije Istrabenz turizam koja upravlja hotelom, Kostić će platiti 25 miliona evra. Mediji procjenjuju kako je to malo s obzirom da je njegova gradnja i obnova pre nešto više od pet godina, kad je bio u vlasništvu u međuvremenu poslovno posrnulog Holdinga Istrabenz, koštala 90 milona evra.

Slovenski su mediji već nekoliko meseci nagađali da će Kostić kupiti hotel s pet zvezdica u samom centru Portoroža.

Kako se prenosi, ugovor je potpisan u četvrtak, a prodaja je deo plana poslovnog deinvestiranja i smanjenja kreditnih opterećenja.

U Istrabenz turizmu navode da je prodaja dogovorena s bankama koje su kreditirale gradnju hotela s pet zvezdica, a među kojima je najviše kredita dala Hypo banka.

Uz Kostića kao zainteresovani kupci ranije su se spominjali investitori iz Rusije i Japana, ali s njima nije došlo do sporazuma, pa nisu dali ponudu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com