Longvort: Britanija što pre da održi referendum o ostanku u EU

Predsednik Privredne komore Velike Britanije, Džon Longvort, smatra da bi Velika Britanija što pre trebalo da održi referendum o ostanku u Evropskoj uniji kako bi se razrešila trenutna politička neizvesnost u odnosima na relaciji London – Brisel.

„Moramo da pomerim datum održavanja referenduma zato što dve i po godine neizvesnosti nije dobro za rast i investicije“, rekao je Longvort u intervjuu BBC-u.

On dodaje da sledeća Vlada Velike Britanije u svakom slučaju mora da zaštiti državu od „ostanka u klubu u kojem sve odluke donosi evrozona“.

„Više od bilo kakvog povratka moći, privreda želi da zna da Velika Britanija ima zaštitne mere od prebliskog privlačenja evrozoni, pogotovo imajući u vidu da nam istorija govori da će se valutna unija raspasti ukoliko ne dođe do prave političke, ekonomske i društvene integracije“, ocenio je Džon Longvort.

 

Kako prenosi Gardijan, premijer Dejvid Kameron nalazi se pod pritiskom partijskih kolega da zaista pomeri datum održavanja referenduma, koji je najavljen za kraj 2017. godine, ali da to za sada nije realna opcija.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com