Ma, ipak nećemo ni mi u Pariz

Kako portal Ekonomske Vesti nezvanično saznaje, sve domaće turističke agencije suočile su se sa lavinom otkazivanja aranžmana za Pariz.

Pariz

U jednoj od najvećih turističkih agencija kod nas kažu da je izuzetno mali procenat već uplaćenih novogodišnjih aranžmana za Pariz i dalje na snazi.

Razumljivo, niko ne želi javno da istupi sa ovim informacijama jer su agencije većinu aranžmana već unapred platile. Ono što nisu, menjaju uglavnom za Azurnu obalu. Francuska je, ali se ta destinacija ne povezuje sa terorističkim napadima koji su se dogodili u Parizu 13. novembra.

U Parizu, skoro mesec dana od napada u kojima je poginulo skoro 140 ljudi, vanredno stanje i dalje je na snazi. U tržnim centrima redovna je scena paljenja alarma, a potom i evakuacija. Slično je i na drugim javnim mestima. Svaki jači zvuk, ne daj Bože petarda, okidač je za opštu paniku.

Ajfelov toranj

Iako je francuski premijer, Manuel Vals, turiste pozvao da posete Pariz tokom novogodišnjih praznika, uz obećanje – bezbedni ste, situacija je i više nego loša. Pariz više nije omiljena novogodišnja destinacija miliona turista. Teroristički napadi ipak jesu uplašili Parižane, ali i njihove goste iz celog sveta.

Za sada nema zvaničnih podataka o broju otkazanih putovanja u Pariz, ali ćemo već u januaru raspolagati sa brojem turista koji su Novu godinu proveli u prestonici Pariza. Ozbiljan pad u odnosu na prošlu godinu je bukvalno neminovnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com