Može li Kina Rusima da zameni Egipat?

Kinesko ostrvo Hajnan nije popularno među ruskim turistima. Ali bi moglo postati nakon ukidanja letova između Rusije i Egipta, kao i zahlađenja odnosa sa Turskom, što su najpopularnije morske destinacije za milione Rusa.

Hajnan

Turistička organizacija Kine je spremna je da uloži ozbiljan novac u privlačenje ruskih turista. Cena aranžmana na Hajnaju, najvećem ostrvu istoimene kineske pokrajine, smanjena je na 500 do 600 dolara, prenose ruski mediji. I više nego prihvatljivo za ruske turiste, koji su u Egiptu, ali pre svega u Turskoj, poznati kao velike trošadžije.

Međutim, može li kinesko ostrvo zameniti luksuzne sadržaje koje pružaju ekskluzivna egipatska i turska letovališta. Poznavajući Kineze – može. Poznavajući Ruse – teško, ali moguće.

Hajnan, hotel

Ostrvo Hajnan je tropsko ostrvo, ali se najviše hvali sa desetinama termalnih izvora, kao i bujnim kišnim šumama. Luksuznih hotela ima, a planovi su megalomanski (pominjao se čak i podvodni hotel). A Rusima je to najbitnije. Ukoliko ste ikada bili u nekom turskom ekskluzivnom hotelu onda znate da Rusi vole da uplate sve odmah i da su poznati po tome što većinu vremena provode u samom hotelu, tačnije u hotelskom baru, najčešće onom na bazenu.

Hajnan, plaža

Kinezi planiraju da početkom marta sledeće godine obezbede direktne letove iz Moskve za Hajnan. Let u jednom pravcu trajaće 10 sati. S druge strane, već su kontaktirali i ruske turističke agencije, kako bi njihove ponude dobile zasluženo mesto, a ukupno su pripremili 44 miliona dolara za ceo projekat privlačenja ruskih turista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com