Makron sluša, a ne čuje ništa!

Prema izvorima lista Le Parisien, francuska vlada odbacila je u nedelju uveče uvodjenje vanrednog stanja kao rešenje za „od 1968. godine nevidjenu“ subotnju erupciju narodnog gneva, koji se već neko tiče mnogo ozbiljnijih stvari nego što je poskupljenje benzina.

Danas će francuski premijer Eduard Filip, a ne prozvani francuski predsednik Emanuel Makron, primiti predstavnike udruženja francuske trgovine, kako bi zajedno sabrali štetu od subotnjih razbijanja, paljevina i prisilno zatvorenih radnji u pretpraznično vreme, kad bi trgovina trebalo najviše da zaradjuje.

Zatim će Filip primiti čelnike opozicionih političkih stranaka u nameri da ih uključi u traženje rešenja.

Francuski ministar policije Kristof Kastane će pred Komisijom za zakonodavstvo gornjeg doma francuskog parlamenta polagati računa o sredstvima korišćenim za suočavanje sa ovom krizom.

Prema detaljnim podacima, koje je dobio list Liberation, masovno angažovane snage reda svih profila masovno su koristile oružje. Poredjenja radi, navodi Liberation, tokom cele 2017. godine Generalni inspektorat nacionalne policije je odobrio ispaljivanje 796 granata iz pištolja ili za trećinu manje nego što je ispaljeno tokom samo jednog dana, u proteklu subotu.

Dok svi ovi dogadjaji traju, francuski predsednik Emanuel Makron će nastaviti da sluša.

„On, u stvari, sluša već dve nedelje. Ali ne čuje ništa”, napisao direktor lista Liberation Loren Žofan, u svom komentaru „Makron: vatrogasac ili piroman“.

Direktor lista za koji se tvrdi da ga kontroliše porodica Rotšild, za koju se tvrdi da je Makrona dovela na vlast, poziva francuskog predsednika da s razumnim predstavnicima protesta započne pregovore o socijalnim pitanjima – odmah.

„U Francuskoj je bez sumnje nejednakost manja nego u drugim zemljama. Ali to je Francuska: Zemlja revolucija i borbe za jednakost. Vlast to mora da razume“, piše direktor lista Liberation. I dodaje: Inače će Makron sledeće tri godine vladati bez naroda”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com