„Možemo“ desnim strankama : Nemojte sa HDZom, vi ste protiv korupcije!

Lideri stranke Možemo Tomislav Tomašević i Sandra Benčić uputili su večeras neobičan poziv hrvatskim desnim strankama : u predizbornoj kampanji ste obećali borbu s korupcijom i korupcionom hobotnicom, ostanite dosledni, nemojte ići sa HDZom!

Sandra Benčić je pozvala da „svi politički akteri, od ljevice do desnice, koji su se zaklinjali da im je glavni cilj uništiti koruptivnu hobotnicu, kažu ne HDZu i podrže SDP-ovu manjinsku vladu iz parlamenta“.

Ovaj je poziv trebalo da bude ciničan tim pre što je najpre upućen Domovinskom pokretu, čiji je lider Ivan Penava večeras objavio da ostaje pri stavu da je toj stranci saradnja sa strankom Možemo nemoguća misija!

Penava je još odlučnije odbacio svaku mogućnost saradnje sa strankom srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, sa SDSS.

Stranka Možemo noćas je više puta istakla spremnost da podrži manjinsku vladu Socijaldemokratske partije Hrvatske i samouvereno objavila da je upravo ona brana ulasku desnice u vladu.

Za vladajuću većinu u Hrvatskom saboru potrebno je 76 poslaničkih glasova. HDZ je osvojio 61 glas i sa Domovinskim pokretom, koji je osvojio 14 poslaničkih mesta, nema potrebnu većinu već mu je potreban bar još jedan glas nacionalnih manjina sa kojima je koalirao u prethodne dve vlade.Visoki funkcioner stranke Most Nino Raspudić je već izjavio da koalicija te stranke sa HDZom, ne dolazi u obzir.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com