Na zabavi nemačkih socijaldemokrata droga za silovanja?

Berlinska policija je pokrenula istragu povodom sumnje da je učesnicama zabave za poslanike Socijaldemokratske partije i njihove saradnike korišćena tkz.droga za silovanje, saznao je nemački list Tagesspiegel iz internog chat – a socijaldemokrata.

Naime, šef parlamentarne frakcije SPD o dogadjaju je informisao poslanike i saradnike i pozvao potencijalne žrtve da podnesu prijavu.U njegovom dopisu se govori o dosad prijavljenih 8 mogućih žrtava.

Berlinska policija je saopštila da je do subote ujutro registrovano pet žena koje su imale probleme, koji bi mogli biti izazvani tkz. drogom za silovanje.

Ta se droga ubacuje potencijalnim žrtvama u piće, često na zabavama.

Socijaldemokratska zabava je održana u sredu u  Tipi šatoru u Berlinu, pristup su joj imale samo osobe s ličnom pozivnicom. Učestvovalo je oko 1000 ljudi. Medju njima i nemački kancelar Olaf Šolc.

Prijavu je prva podnela 21 – godišnja učesnica zabave, koja se kasno u sredu osećala loše, s vrtoglavicom i gubitkom pamćenja. U četvrtak ujutro je u bolnici dala krv na toksikološku analizu, čiji rezultati još nisu gotovi.

Kako su preneli nemački mediji, ni policija ni socijaldemokratska frakcija nemaju podatke o tome da je došlo do drugih krivičnih dela, seksualnih napada ili kradja, što je često cilj upotrebe pomenute droge.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com