Twitter će tužiti Elona Maska

Kompanija Twitter je saopštila da će sudskim putem tražiti da milijarder Elon Mask ispuni uslove ugovora o kupovini od koje je danas i zvanično odustao.

„Twitter insistira izvršenju posla po ceni i uslovima dogovorenim s gospodinom Maskom i planira da podnese tužbu sudu za izvršenje odluke o spajanju“, napisao je na svom Twitter nalogu predsednik saveta direktora Twitter – a Bred Tejlor.

Mask je Twitter trebalo da kupi za 44 milijarde dolara.

Njegovi su pravni zastupnici danas saopštili da od te kupovine odustaje jer je kompanija Twitter odbila da odgovori na više pitanja u vezi da fejk ili spam nalozima, a od tih odgovora zavisi efikasnost biznisa.

Mask je ugovorio kupovinu kompanije Twitter za 44 milijarde dolara, u slučaju odustajanja od kupovine dužan je da plati 1 milijardu dolara.

Po objavi ponude Maska da kupi Twitter, američki profesor Skot Galovej je objavio analizu kojom dokazuje da Ilon Mask nema keša da kupi Twitter. Odnosno da ima samo 2, 95 milijarde dolara.

Da Mask ne može da realizuje tu kupovinu bez teških posledica po njegovu ključnu kompaniju Tesla, dokazivali su i drugi analitičari.

U medjuvremenu je sam Mask isprednjačio s najavama neizbežne recesije u SAD i s tim vezanog ukidanja radnih mesta u kompaniji Tesla što je njegovo kreditno zaduženje za realizaciju tog posla učinilo još manje verovatnim.

Nemački stručnjak za digitalne tehnologije Jerg Šib veruje da je ovo samo Maskov manevar da bi izdejstvovao nove pregovore o ceni, jer  ranije dogovorena više ne odgovara realnosti.Akcija kompanije Twitter danas košta 36,81 dolar što je daleko ispod Maskove ponude od 54, 20 dolara za akciju.

U izjavi za ARD, Šib potvrdjuje da od broja fejk naloga ili botova zavise prihodi od reklama, ali on tvrdi da se broj botova sa 100 % preciznosti ne može utvrditi, jer se dobro maskiraju, pa je Maskov argument lažni argument.

Ali Šib nije jedini koji tvrdi da bi dug sudski spor s Maskom kompaniji Twitter samo štetio, a ima i stručnjaka koji veruju da može biti na mestu i pitanje da li će Twitter epizodu s Maskom uopšte preživeti.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com