Hoće li biti uhapšen najčitaniji blog u Hrvatskoj

Posle finansijskog sloma njegovog carstva Agrokora, Ivica Todorić već četiri dana potresa Hrvatsku „najčitanijim hrvatskim blogom“ punim optužbi i pretećih najava na račun predstavnika hrvatske vlasti.

Todorić, koji je svojevremeno pisao kako je svoju imperiju s ponosom poklonio hrvatskoj državi, sad tvrdi da ga je ta država na to prisilila ucenama i pretnjama. I sa svoje strane preti da će objaviti kompromitujuće  podatke o predstavnicima hrvatske vlasti i razotkriti celu istinu. Dosad to nije učinio.

U petak bi trebalo da bude objavljen nalaz revizije poslovanja i finansijskih izveštaja i predstavnici hrvatske vlasti i medija spekulišu da će dugovi Agrokora biti mnogo veći od dosad procenjenih 40 milijardi kuna ili preko 5 milijardi evra. Spekuliše se, rečeni je večeras u emisiji Otvoreno HRT-a, da je dug za 12-13 milijardi kuna veći odnosno za skoro dve milijarde.

Spekuliše se takodje da bi revizija mogla da otkrije nezakonito izvlačenje novca iz kompanije Agrokor ili falsifikovanje finansijskih izveštaja od čega Todorić navodno strahuje, pa nastoji da se na vreme prikaže kao politička zrtva.

U emisiji HRT-a je rečeno kako se priča da će pored Todorića biti uhapšeno još nekoliko osoba koje su mu pomagale.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com