Naš partner Nemačka :24 meseca pada prodaje u prodavnicama hrane!

Tokom prvog polugodište 2023.godine promet u maloprodaji je u Nemačkoj, u odnosu na isti period 2022.godine, realno pao za 4,5 odsto, navodi se u prethodnim podacima Nemačke službe za statistiku.

Pri tome, ističe se u tom saopštenju, prodaja u prodavnicama hrane pada svakog meseca u odnosu na isti mesec prethodne godine neprekidno tokom poslednja 24 meseca.

Pala je tokom prvog polugodja 2023.godine i prodaja u trgovini neprehrambenom robom za 3,6 odsto, a poseban pad prodaje je zabeležen kod internet prodaje i prodaje poštom i to za 7,3 odsto realno.

Prodaja predmeta za uredjenje stana, kućnih aparata i gradjevinskih potrepština realno je pala za 6,9 ofsto, a prodaja kozmetičke, farmaceutske i medicinske robe pala je za 3 odsto.

Jedine trgovine na malo koje su tokom prvog polugodišta 2023.godine u odnosu na prvo polugodište 2022.godine u Nemačkoj ostvarile rast prodaje su prodavnice tekstila, odece, obuće i proizvoda od kože – realni rast iznosi 7,3 odsto.

Ocenjuje se da se kod internet prodaje i prodaje u prodavnicama tekstila, odeće, obuće radi o efektu baze : naime, u vreme pandemije snažno je porasla Internet prodaja, dok je prodaja tekstila, odeće obuće jako pala i stabilizovala se tek sa ukidanjem pandemijskih mera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com