Naš prijatelj Orban objavio u Vecernjem listu:Srbiju primiti u EU!

Madjarski premijer Viktor Orban razočarao je, po mišljenju Jutarnjeg lista, svoje obožavaoce, hrvatske desničare : u zagrebačkom Večernjem listu objavio je plaćeni oglas sa 7 predloga o budućnosti Evropske unije.

Sedmi predlog glasi : Primiti Srbiju u Evropsku uniju!

Ostali predlozi su, uglavnom, ogovaranje Evropske unije i vlasti u Briselu, sa čime se Miroslav Škoro, Hrvoje Zekanović i Ruža Tomašić uglavnom slažu, primećuje list.

Ali :Srbija u EU? Protiv toga su, oni otvoreno, najavili borbu!

Povodom oglasa, koji je u Vecernjem listu objavila madjarska vlada, oglasilo se i Ministarstvo inostranih poslova Hrvatske.

Kako prenosi Večernji list, to ministarstvo ističe da „što se budućnosti Evrope tiče, ne deli simplificirane stavove koje prenose oglasi – naše ideje i stremljenja u pogledu Evropske unije su poznati i teže snažnijoj uključenosti, povezanosti i sinergiji unutar evropske porodice“.

„Što se tiče procesa proširenja EU, Hrvatska insistira na proširenju koje će se temeljiti na doslednom ispunjenju kriterijuma za članstvo, sprovodjenju potrebnih reformi i ostvarenju merljivih rezultata.To važi za sve države aspirantkinje na članstvo, pa tako i za Srbiju“, navodi Ministarstvo inostranih poslova Hrvatske.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com