Nemačka : Vozila s motorima s unutrašnjim sagorevanjem i posle 2035.godine

Evropska unija je pred poslednjim korakom za usvajanje zabrane registracije novih vozila s motorima s unutrašnjim sagorevanjem posle 2035.godine, a iz Nemačke stiže glasan zahtev da se ta zabrana omekša izuzecima, koji bi mogao da postane uslov za nemački glas podrške rešenju koje je smatrano praktično gotovim.

Nemački ministar saobraćaja Vising (Liberalna partija) danas je dobio podršku svog stranačkog šefa i nemačkog ministra finansija Kristijana Lindnera za zahtev da se vozila s motorima s unutrašnjim sagorevanjem registruju i posle 2035.godine ukoliko rade na sintetičko gorivo.

Kako se Ministarstvo za zaštitu životne sredine Nemačke, koje drži zelena ministarka, odmah izjasnilo protiv ovog zahteva – uslova, Vising je podsetio da bi u slučaju ovakvog neslaganja izmedju dva nadležna ministarstva, Nemačka u Briselu mogla da bude, u najboljem slučaju, uzdržana u glasanju o sudbini motora s unutrašnjim sagorevanjem.

Istina, predlog Evropske komisije, kako beleže i nemački mediji, već ima većinu medju državama članicama. Sa automobilskom silom Nemačkom ili bez nje?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com