Subvencije za vozila na električni i hibridni pogon do 5000 evra

Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici održanoj u četvrtak Uredbu o uslovima i načinu sprovodjenja subvencionisanisane kupovine novih vozila na električni i hibridni pogon, saopštilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Za nabavku mopeda i lakog tricikla predvidjeno je da se dodeli subvencija u iznosu od 250 evra, a za motocikl, motocikl sa bočnim sedištem, težak tricikl, lak i težak četvorocikl 500 evra, dok će kupovina putničkih i teretnih vozila subvencionisati isplatom iznosa od 2500 do 5000 evra.

Pravo na subvencionisanu kupovinu vozila imaju pravna lica, preduzetnici i fizička lica, koja zahtev mogu podneti zaključno sa 31.oktobrom 2023.godine, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Za realizaciju subvencionisane kupovine vozila u budžetu za 2023.godinu predvidjeno je 294 miliona dinara, što je dvostruko više nego prošle godine.

Subvencije će de dodeljivati po pristiglim, urednim zahtevima do visine ukupno raspoloživih sredstava.

Ministarstvo životne sredine navodi da se uz pomoć subvencija kupuje sve više električnih i vozila na hibridni pogon : 2020.godine ih je kupljeno 112, 2021.godine 446, a 2022.godine 625.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com