Prolećna ofanziva može da počne : Tenkovi iz Nemačke stigli u Ukrajinu

Nemačka je upravo povećala svoju vojnu pomoć Ukrajini sa 3 milijarde na 15 milijardi evra, koji će otići vojnoj industriji za isporuke Ukrajini i popunu rezervi Bundesvera, a 18 obećanih nemačkih ofanzivnih tenkova Leopard 2A6 s municijom i rezervnim delovima isporučeno je Ukrajini, potvrdio je informaciju Špigla nemački kancelar Olaf Šolc na konferenciji za štampu.

U Ukrajini se već nalazi 40 nemačkih defanzivnih tenkova Marder.

„Naši tenkovi su,tačno kako je obećano u rukama naših ukrajinskih prijatelja. Ja sam siguran, da će oni na frontu postići odlučujući napredak“, rekao je Šolc, a prenosi ARD.

Poljska je prva u februaru isporučila Ukrajini 4 tenka starijeg tipa Leopold 2A4,a Portugalija je najavila, isporuku 3 Leopolda.

Ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznjikov izvršio je inspekciju britanskih tenkova Challenger, američkih vojnih vozila Stryker i Cougar i nemačkih tenkova Marder, koji su već u Ukrajini.

On je o tome objavio izveštaj na Fejsbuku hvaleći veoma britanske tenkove Challenger „fantastične mašine će uskoro početi svoju borbenu misiju“.

Reznjikov je pozdravio isporuku nemačkih tenkova Leopard i rekao da će oni činiti dobro društvo već prispelom sa Zapada oružju.

„Evropske države su [Ukrajini] za proleće stavile u izgled 40 modernih ofanzivnih tenkova. Zajedno s stotinama defanzivnih tenkova i artiljerije iz SAD, Nemačke, Poljske, Velike Britanije i Francuske, oni treba da omoguće Kijevu narednih nedelja ofanzivu za ponovno osvajanje teritorija koje su zauzeli Rusi“, navodi ARD.

Pozivajući se na neimenivane stručnjake, nemački javni servis da su nemački tenkovi Leopard 2 u sudaru s ruskim tenkovima izrazito superiorni. Jedan od razloga leži u činjenici da Leopard 2 ima stabilno spremište za municiju i zato može da puca u pokretu, dok ruski tenkovi T-72, koje uglavnom koriste ruske snage, moraju da stanu da bi pucali, tvrdi ARD.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com