Nemačko oružje u Ukrajini : Ko je razborit, a ko srlja u rat!

Najglasniji zagovornici slanja nemačkog teškog naoružanja Ukrajini su šef Hrišćansko – demokratske unije Fridrih Merc i visoka funkcionerka Liberalne partije Nemačke Mari Anjes Štark – Cimerman.

Merc je na današnjoj sednici Bundestaga optužio nemačkog kancelara Olafa Šolca da njegovo dosadašnje odbijanje da pošalje teško nemačko naoružanje u rat u Ukrajini nije razboritost nego „otezanje, oklevanje, strah“.

Sasvim suprotno gledište zastupali su poslanici Alternative za Nemačku i Levice.

Šef poslaničke grupe AfD Tino Hrupala je ocenio da je izglasavanje predloga za slanje teškog naoružanja Ukrajini „objava pristupnice za rat“. Kako prenosi ARD, on je rekao da Nemačka nije u ratu s Rusijom i da većina nemačkog stanovništva ne želi rat s Rusijom. U interesu je Nemačke da ima dobre odnose i sa Ukrajinom i sa Rusijom, rekao je Hrupala.

Funkcioner Levice Ditmar Barč je podsećao da je nemački kancelar Olaf Šolc (SPD) upozoravao na opasnost trećeg svetskog rata i atomskog rata samo 72 sata pre nego što je nemačka ministarka odbrane Kristine Lambreht (SPD) objavila slanje Ukrajini tenkova Gepard. „Milioni ljudi u Nemačkoj imaju iste brige i strahove“, rekao je Berč, a prenosi ARD.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com