Neuverljive provere pilota i kopilota

Aviokompanije, s razlogom, sada nastoje da uvere javnost da pri odabiru pilota, kopilota i stjuardesa primenjuju vrlo stroga, decenijama testirana pravila, ali da se neke situacije prosto ne mogu predvideti.

Činjenica je, medjutim, da je kopilot, za koga se trenutno pretpostavlja da je smišljeno odveo u smrt 150 ljudi, u jednom trenutku života bolovao od depresije. Niko ne objašnjava kako se tokom rigoroznih provera postupalo sa tom činjenicom.

Tako nemački listovi donose potanko celu proceduru provere kadrova za rad u avionu, a šef Uprave Lufthanze Karsten Špor tvrdi: „Postoji decenijama testirana procedura izbora, koja podrazumeva i psihološki odbir. Mi ćemo se sada pitati: šta bismo mogli bolje da uradimo u obrazovanju“.

Erik Prevo iz Er Fransa za francuski list Ekspres takodje potanko opisuju proceduru koju primenjuje ta kompanija: „Svi kandidati za pilota prolaze psihotehničke, a zatim testove psiho-motorike, kao i testove ponašanja u grupi. Ljudski faktor je kompletno uključen u proces regrutovanja pilota“. Prevo dalje tvrdi da sve prolazi kroz sito: kako se neko ponaša u grupi, da li iskazuje premalo ili previše poverenje u nju, da li pokazuje premalo ili previše liderskih ambicija, ima li sposobnost analize, da li je previše strog, nedostaje li mu sposobnost da sluša i komunicira.

Šef posade u Er Fransu Erik Prevo tvrdi da se sa pilotima organizuju „rendez-vous“ i pošto su jednom zaposleni kako bi se bilo u toku sa njihovom fizičkom i mentalnom spremnošću. Pa se oni, tvrdi, propituju o eventualnim teškoćama u profesionalnom ili ličnom okruženju: smrt, razvod ili razdvajanje u toku, bolesno dete…

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com