Otvorena istina : Sav je ovaj haos jer EU mora teritorijalno da se širi!!!

Emisija „Otvoreno“ na Hrvatskoj Radio Televiziji bila je takoreći senzacionalna.

Na samopostavljeno pitanje : Ko je ovde lud? ako sankcije Rusiji za posledicu imaju da gradjanima i preduzetnicima u Hrvatskoj enormno rastu računi za struju i ostale energente, a Rusija svoje gas i naftu izvozi Indiji i Kini i na tome zaradjuje više nego ikad, profesorka sa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Marijana Ivanov je odgovorila :

„Imamo situaciju gde se mi držimo evropskih moralnih načela,  Evropska unija se umešala u rat u Ukrajini u meri u kojoj se nije trebala umešati,  a ima i neki treći cilj o kome se ne govori a to je da se Evropska unija, da bi ekspandirala, mora teritorijalno širiti na Ukrajinu, Moldaviju, Gruziju, nova tržišta gde će prodavati svoje proizvode“.

Ništa manje uz nos zvaničnoj verziji, kao da je s duda pao, bio je član Uprave Hrvatskog elektrovrednog preduzeća Petar Sprčić.

On je rekao da je aktuelna energetska kriza rezultat dugogodišnje pogrešne energetske politike Evropske unije koja se prerano odrekla elektrana na ugalj i atomskih centrala, a kad ih jednom ugasiš i rasteraš ljude, ne možeš ih opet pokrenuti.

Sprčić je rekao da je ključni problem što primarne energije nema, nema gasa, a dok nema gasa, imaćemo ovo…A Hrvatska mora da uvozi struju, ugalj, gas i plaća emisione jedinice, a sve to je u poslednjih godinu dana poskupelo 7-8 puta i to mora da se plati!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com