Kredit EBRD-a za Jadran Galenski Laboratoriju

Jadran Galenski Laboratorija (JGL), drugi najveća farmaceutska kompanija u Hrvatskoj, dobila je multivalutni kredit u iznosu od 20 miliona evra od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji će iskoristiti za gradnju nove fabrike pod nazivom Pharma Valley.

JGL pokretanjem nove fabrike u Svilnu, mestu pored Rijeke, planira da udvostruči svoje proizvodne kapacitete, što je prvi korak u njihovoj nameri da postanu svetski lider u proizvodnji kapi za nos, oči i uši.

„Zajam će biti uložen u radni kapital potreban za naše postojeće investicione projekte te će ujedno dodatno potpomoći naš snažni rast i održivi razvoj. Njime ćemo osigurati kapacitete za dalja istraživanja i razvoj, za proizvodnju i skladištenje, te će JGL steći podršku za dalji strateški iskorak u odabrana terapeutska područja na globalnom farmaceutskom tržištu“, istako je Ivo Usmiani, predsednik Uprave Jadran Galenski Laboratorije.

Pharma Valley

Gradnju Pharma Valley-a, u kojoj će biti zaposleno dodatnih 100 ljudi u okviru JGL-a, podržala je i Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) kreditom u iznosu od 32,7 miliona evra.

Nova fabrika JGL-a trebalo bi da bude završena sredinom ove godine.

Jadran Galenski Laboratorija prisutna je i na tržištu Srbije. Oni su krajem 2013. godine kupili fabriku lekova BG Pharm u Sopotu, a vrednost te investicije procenjena je na dva miliona evra.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com