Podemos se ograđuje od Sirize

Grčka i španska ekonomija su u veoma različitim situacijama koje zahtevaju različite ekonomske strategije, rekao je Naćo Alvarez, šef ekonomskog tima u španskoj levičarskoj stranci Podemos.

Podemos, Cipras

Kako prenosi grčki list Katimerini, Alvarezove izjave o poređenju Španije i Grčke dokaz su da se Podemos distancira od Sirize, svog grčkog saveznika, nakon što je Vlada Grčke, koju upravo Siriza predvodi, pristala na oštre mere štednje i reforme kako bi dobili finansijsku pomoć od 86 milijardi evra.

„Podemos i Siriza imaju drugačije ekonomske pristupe“, rekao je Alvarez i dodao da je dogovor na koji je Grčka pristala loš jer se kosi sa voljom naroda iskazanoj na referendumu 5. jula.

On je odbacio navode Narodne partije, trenutno vladajuće u Španiji, da bi ukoliko Podemos pobedi na izborima krajem ovde godine Španija ponovo mogla da se nađe u finansijskoj krizi.

Podemos, stranka osnovana početkom prošle godine, trenutno je, po istraživanjima javnog mnjenja, treća najpopularnija politička opcija u Španiji. Krajem prošle godine Podemos je bio najpopularnija stranka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com