Posle Belorusije, na redu je Azerbejdžan : Nemačka televizija u potrazi za kršenjem

Večeras je nemačka televizija ARD prikazala veliku reportažu o kršenju seksualnih i drugih ljudskih prava u Azerbejdžanu.

Da problem ljudskih prava u Azerbejdžanu nije dobio dostojan odgovor u rezolucijama i odlukama Evropskog parlamenta, Evropskog saveta i drugih evropskih institucija ima se, po izveštaju ARDa, zahvaliti masivnom potkupljivanju evropskih posebno nemačkih političara od strane Azerbejdžana.

Preko potkupljenih političara, Ilhan Alijev je vršio kontrolu nad ovim evropskim institucijama, tvrdi se u istraživanju ARDa.

U reportaži su navodno potkupljivani bivši i sadašnji nemački političari navedeni poimence. Protiv nekih su vodjeni antikorupcijski postupci. Posebno značajna uloga dodeljena je bivšem državnom sekretaru u Ministarstvu unutrašnjih poslova i kasnijem lobisti Eduardu Lintneru, koji sam nije sporio da je iz Azerbejdžana za svoju lobističku aktivnost dobio milione dolara. Niti je sporio, niti je video nešto nezakonito.

Kritikovana je i podrška Južnom gasnom koridoru, kojim se transportuje azerbejdzanski gas u Evropu i tako obezbedjuju prihodi režimu Alijeva.

Gasovodi TAP i TANAP reklamirani su ranije kao osigurači protiv ruskog gasnog monopola, dakle kao garanti evropske energetske sigurnosti i diverzifikacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com