Posvađala se deca: Junker ne želi da vidi Ciprasa

Žan-Klod Junker, predsednik Evropske komisije, neće se danas, na marginama Samita Evropske unije i Latinske Amerike, sastati sa grčkim premijerom, Aleksisom Ciprasom, jer bi to po njegovom mišljenju bilo, tvrde izvori iz Brisela, gubljenje vremena.

European Commission President Jean-Claude Juncker, right, welcomes Greece's Prime Minister Alexis Tsipras upon his arrival at the European Commission headquarters in Brussels Friday, March 13, 2015. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Junker je navodno razočaran grčkim odbijanjem njegovog plana reformi, nakon čega je čak i odbio telefonski poziv od Ciprasa.

S druge strane, Cipras će se u Briselu sastati sa glavnim igračima, nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Fransoom Olandom, kao i sa nekoliko južnoameričkih predsednika i visokih zvaničnika.

Podsetimo, Grčka i dalje pregovora sa međunarodnim kreditorima o nastavku finansijske pomoći, bez koje će krajem juna definitivno bankrotirati. Ukoliko nađu zajednički jezik, Grčka će dobiti novu tranšu pomoći od 7,2 milijarde evra i biće u mogućnosti da krajem juna Međunarodnom monetarnom fondu vrati 1,5 milijardi evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com