Puče tikva: Posvađali se Qatar Airways i American Airlines

Američki avio-prevoznici vrše pritisak na američku vlast da ograniči pristup tržištu avio-prevoznicima iz Golfskog zaliva, zaključak je izjava koje je Akbar Al Baker, prvi čovek Qatar Airways-a, dao na godišnjem sastanku Međunarodne asocijacije avio-prevoznika (IATA).

Qatar

S druge strane, Amerikanci, kao i još neki, smatraju da su golfski avio-prevoznici, Emirates, Etihad i Qatar Airways, nepoštena konkurencija jer ih država bogato subvencioniše. Pominje se cifra od 42 milijarde dolara.

Zbog ove sitaucije Al Baker je čak zapretio da će njegova kompanija istupiti iz Oneworld alijanse, koja okuplja ukupno 15 svetskih avio-prevoznika. On je direktno optužio American Airlines, koji ih je i pozvao da se priključe Oneworld alijansi, da onemogućava Qatar Airways da posluje u SAD.

S druge strane, iz American Airlines-a su samo kratko poručili da nemaju nesuglasica sa ostalim članovima Oneworld alijanse, te su Al Bakera uputili da se obrati nadležnim američkim službama kada je letenje po SAD u pitanju.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com