Pretekli nas Madjari :Kineski BYD 2025.počinje proizvodnju električnih auta u Segedinu

Najveći kineski proizvodjač električnih automobila registrovao je ,s kapitalom od 501 milion evra, firmu BYD Auto Hungary u Segedinu i započeo gradnju prve kineske fabrike automobila u Evropi.

Fabriku, s čijih će linija prvi automobili početi da silaze krajem 2025.godine, kako je na platformi X naveo madjarski ministar inostranih poslova Peter Sijarto, madjarski država će sem 122-125 miliona evra uloženih u infrastrukturu ,pomoći iznosom koji će biti obnarodovan posle ocene Evropske komisije.

U fabrici, koja će svoj puni kapacitet dostići za tri do četiri godine, neće se proizvoditi baterije niti obavljati hemijski procesi, podvukao je Sijarto,kako prenosi Hungary Today, budući da oko toga ima ekoloških rezervi.

Fabrika električnih automobila kineske kompanije BYD, inače najvećeg proizvodjača električnih automobila u svetu i drugog po veličini proizvodjača električnih baterija, biće peta je fabrika automobila u Madjarskoj.

Pre kompanije BYD, fabrike automobila u toj zemlji otvorili su Suzuki, Mercedes Benz, Audi i BMW.

BYD u mestu Komarom na severu Madjarski već ima fabriku električnih autobusa, planira da gradi i fabriku za sklapanje baterija u mestu For, 17 kilometara severno od Budimpešte.Kako je prošle godine ,tokom posete Sijarta Kini,najavljeno , investicija u fabriku baterija iznosiće 26,9 miliona evra od čega će 10 odsto obezbediti madjarska vlada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com