Putin i Orban prave ruske vozove u Mađarskoj

Rusko ministarstvo trgovine saopštilo je danas da je započelo pregovore sa Budimpeštom oko zajedničke proizvodnje ruskih vozova i tramvaja u Mađarskoj, prenosi RT.

voz

Prilikom posete Mađarskoj, ruski ministar trgovine Denis Manturov sastao se sa mađarskim ministrom inostranih poslova Peterom Sijartom i premijerom Viktorom Orbanom.

„Detaljno smo razgovarali o proizvodnji ruskih vagona“, rekao je Manturov i dodao da su u pregovorima učestvovali i ruski proizvođač vagona Transmašholding i mađarski Dunakeši.

Prema rečima ruskog ministra, projekat bi podrazumevao nabavku opreme u Mađarskoj i Istočnoj Evropi.

„Trenutno razmatramo mogućnost slanja zajedničkih ponuda na tenderima na Bliskom istoku i Severnoj Africi, uključujući i Egipat“, dodao je Manturov.

Rusija i Mađarska imaju bliske industrijske veze u oblasti saobraćaja, elektronike i farmaceutskih proizvoda, rekao je ministar.

Prošlog meseca, ruski predesednik Vladimir Putin i mađarski premijer Viktor Orban, potpisali su nekoliko sporazuma tokom sastanka u Budimpešti. Putin je tom prilikom izjavio da na Mađarsku gleda kao na strateškog partnera i da će nastaviti da rade na uzajamno korisnim projektima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com