Lavrov: EU je kriva za sukobe koji su prouzrokovali masovne migracije

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov kritikovao je politiku Europske unije prema izbjegličkoj krizi i istakao da je Unija kriva za „razbuktane“ sukobe koji su uzrok masovnih migracija.

Lavrov

„Zemlje koje su odgovorne za razbuktane sukobe trebaju imati veliku odgovornost za dostavljanje humanitarne pomoći njihovim žrtvama“, rekao je Lavrov, a prenosi ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

Lavrov se u Moskvi sastao s podpredsednicom Evropske komisije Kristalinom Georgijevom i pritom joj rekao da „mehanički pristup“ Evropske unije, bacanje novca na problem izbeglica, neće rešiti problem.

Unija trenutno pokušava izaći na kraj s velikim brojem ljudi koji beže iz kriznih žarišta na Bliskom istoku i u severnoj Africi.

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) procenjuje da je u EU ove godine pristiglo više od 350.000 ljudi.

Rusija se snažno protivila svrgavanju libijskog čelnika Muamera Gadafija što je podržavao Zapad, kao i invaziji na Irak pod vodstvom SAD-a te sadašnjoj podršci pobunjenicima u Siriji.

Ruski predsednik Vladimir Putin prošle je nedelje rekao novinarima da sirijske izbjeglice koje stižu u Evropu uglavnom beže od Islamske države, a ne od Asadovog režima.

Prema podacima UN-a, Rusija je primila više od 600.00 ukrajinskih izbeglica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com