Rat u Ukrajini : Rheinmetall tenkove Leopard 2 će isporučiti početkom 2024.godine

Dronovi izlaze iz mode, tenkovi će odlučiti rat u Ukrajini, ali nemački proizvodjač naoružanja Rheinmetall borbene tenkove Leopard 2 bi mogao Ukrajini da isporuči tek početkom 2024.godine.

„Čak i ako bi sutra bila doneta odluka da mi naše tenkove Leopard možemo da šaljemo Kijevu, isporuka bi trajala do početka sledeće godine“, rekao je šef kompanije Rheinmetall Armin Paperger za Bild am Sonntag.

On je rekao da njegova firma raspolaže sa 22 tenka Leopold 2 i 88 tenkova Leopold 1.

„Ali ti se tenkovi bez narudžbe ne mogu pripremiti, jer su troškovi više stotina miliona evra. A za to Rheinmetall ne može da obezbedi predfinansiranje“, rekao je Paperger.

On je rekao da reparatura rashodovanih borbenih tenkova traje „godinu dana“.

Oni ne moraju samo da se ponovo prelakiraju, rekao je Paperger, nego da za angažovanje u ratu budu ponovo preradjeni, kompletno rastavljeni i ponovo sastavljeni.

On smatra da bi ti tenkovi bili odlučujući za ishod rata.

„Borbeni tenkovi Leopold su od enormne važnosti za ofanzive i ponovno osvajanje teritorija. Sa borbenim tenkovima jedna armija može neprijateljske linije da probije i okonča dugo rovovsko ratovanje. Sa Leopardima, vojnici mogu da napreduju desetine kilometara u komadu „, rekao je šef kompanije Rheinmetall za Bild am Sonntag.

On je rekao da Rheinmetall može Ukrajini da isporuči 40 odbrambenih tenkova Marder, ali pod uslovom da Grčka odustane od isporuke 20 tih tenkova koji treba da joj se isporuče u okviru vezane razmene.

Tih 20 tenkova mogli bi brzo da budu isporučeni Ukrajini, ostalih 20 u aprilu.

Rheinmetall ima još 100 Marder-a, ali u lošijem stanju, pa za repariranje treba 7-8 meseci rekao je Armin Paperger, šef kompanije Rheinmetall za Bild am Sonntag.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com