Rekonstrukcija Vlade Hrvatske : Zamenjen predstavnik SSDS

Hrvatski premijer Andrej Plenković objavio je rekonstrukciju Vlade Hrvatske očito pritisnut brojnim aferama za koje se pored njegovih bivših, sumnjiče i njegovi sadašnji ministri.

Hrvatska demokratska zajednica, noseća stranka aktuelne vlade, složila se da zamenjena budu tri ministra.

Medju njima je i sadašnji potpredsednik Vlade Hrvatske, član Samostalne srpske demokratske stranke Boris Milošević. Njega će na mestu potpredsednika Vlade (za društvene delatnosti i ljudska prava)  zameniti Anja Šimpraga.

Ministra rada, penzijskog sistema, porodice i socijalne politike Josipa Aladrovića zameniće Marin Piletić.

Milošević i Aladrovića su predmet istrage pravosudnih organa, a Plenković je njihov rad u Vladi ocenio visokim ocenama i poručio im da su im vrata Vlade otvorena, ako se pokaže da su optužbe protiv njih neosnovane.

Ministra privrede i održivog razvoja Tomislava Ćorića zameniće univerzitetski profesor Davor Filipović, poznat kao (neuspeli) kandidat HDZa za gradonačelnika Zagreba.

Ćorić će karijeru nastaviti na mestu viceguvernera Hrvatske narodne banke.

Opozicija je ocenila da ovo nije rekonstrukcija :nego dekriminalizacija Vlade, ocenio je Nikola Grmoja iz Mosta, prisilna zamena, tvrdi Pedja Grbin, šef opozicione SDP.

„Ovo nije rekonstrukcija, ovo je prisilna zamena. Prisilna zamena zato što su USKOK i DORH protiv dva člana vlade pokrenuli krivične postupke, a jedan član Vlade se spominje u drugom kaznenom postupku teškom milijardu kuna“, rekao je Grbin, a prenosi HRT.

O novim imenima u Vladi Hrvatske raspravljaće Sabor Hrvatske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com