Rotenberg: Apsurdno i nelegitimno

Ruski biznismen Arkadij Rotenberg ocenio je u izjavi za Itar tas da je zamrzavanje njegove imovine u Italiji apsurdno i nelegitimno.

Rotenbergu, koji je medju prvima uvršten u zapadne sankcione spiskove, u Italiji je zamrznuto vlasništvo nad apartmanima, vilama i luksuznim hotelom „Berg Luxury“ u centru Rima. Imovina se procenjuje na 30 miliona evra.

Nadležni italijanski organi su, kako prenosi „Corriere della Sera“ saopštili da hotel nastavlja da radi, a da se sankcije odnose samo na Rotenberga lično.

Rotenberg je rekao da je zamrznuta imovina koja uopšte ne potpada pod sankcije. Po njegovom mišljenju, sankcije se odnose samo na bankarske račune i udele u firmama.

Rotenberg i njegov brat Boris zajedno sa ruskim milijarderom Genadijem Timčenkom su vlasnici i najveće ledene dvorane u Helsinkiju (Finska) – „Hartwall Arena“ i tamošnjeg hokejaškog kluba Džokerit. Finske vlasti su odmah po uvodjenju sankcija saopštile da Rotenbergovi i Timčenko ne mogu raspolagati akcijama koje poseduju u finskim firmama niti eventualnim dividendama, ali same firme nastavljaju da rade bez smetnji.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com