Sara Vagenkneht : Zeleni su najopasnija partija za Nemačku

Od Sare Vagenkneht svoje bivše šefice, a sadašnje poslanice ogradila se i partija Levica, ali ona od svog stava, koji već duže vreme iritira političku scenu Nemačke, nije odustala.

„Za mene su Zeleni najlicemernija, najarogantnija, najlažljivija, najnekompetentnija i, mereno štetom koju izazivaju, trenutno i najopasnija partija koju imamo u Bundestagu“, tako je rekla Vagenkneht i izazvala zaprepašćenje medju svojima, koji više sa njom ne znaju šta da rade.

Jer, kako neko može reći za partiju Zelenih da je najopasnija dok u Bundestagu sedi „fašistička AfD“, palo je to pitanje na Vagenkneht sa mnogih strana.

Ali ona je, kao dosad, ostala nesalomiva  i za Špigl dodatno objasnila :

„AfD je desna partija, koja toleriše naciste u svojim redovima i čije jačanje ja gledam s velikom brigom. Ali za razliku od Zelenih, trenutno AfD nema moć ni da našu industriju uništi i  milione ljudi učini siromašnim, niti da nas uvuče u jedan veliki rat“.

Politika Zelenih, rekla je ona, bitan je razlog što AfD jača.

Ranije je Vagenkneht izazvala sveopšti odujum kad je izjavila da je Nemačka započela ekonomski rat protiv Rusije. Tad joj je oštro prigovoreno da meša uzrok – napad Rusije na Ukrajinu, s posledicom tog napada – sankcijama!

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com