SDP Hrvatske : Rijeke pravde dolaze, oh, kakve nam darove donose

Predsednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Pedja Grbin izjavio je će ta partija poštovati današnju odluku Ustavnog suda, koja predsedniku Hrvatske zabranjuje učešće na parlamentarnim izborima 15.aorila, iako je to odluka „bande, bagre i njihovih slugu i poslušnika“ i „pokušaj puča pištoljem na vodu“.

Grbin je rekao da mu je Ustavni sud zabranio slobodu govora, pa da on od danas ne sme pa i neće govoriti da je Zoran Milanović kandidat SDP za premijera, od danas ne sme pa i neće govoriti da će Zoran Milanović dobiti mandat za sastav sledeće Hrvatske vlade, da od danas ne sme pa i neće govoriti da će Zoran Milanović biti sledeći hrvatski premijer.

„Sve to ne smemo i nećemo govoriti sve do objave izbornih rezultata, a tada ćemo to uskliknuti“, rekao je Grbin na konferenciji za novinare.

„Ljudi ove zemlje nisu ovce… Reke pravde dolazi, oh ljudi, kakve nam darove donose“, rekao je Grbin.

Ustavni sud Hrvatske je danas, na inicijativu Socijaldemokratske partije Hrvatske, odlučivao o tome može li aktuelni predsednik Hrvatske Zoran Milanović da bude kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima, a da ostane na funkciji predsednika. Sud je strogo upozorio da ne može i pripretio aktiviranjem svojih ustavnih nadležnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com