Severni tok: Pisanje „The Times“ ne odgovara realnosti

Konzorcijum Severni tok saopštio je danas da pisanje londonskog „The Times-a“ o zamrzavanju projekta produžavanja tog gasovoda prema Velikoj Britaniji zbog pogoršanih odnosa te zemlje i Rusije ne odgovara realnosti.

Kako prenosi RIA Novosti, taj je konzorcijum saopštio da su tehničko-ekonomske anlaize potvrdile opravdanost tog projekta, dale dobru osnovu za nastavak njegove dalje razrade i da će on biti realizovan kad bude doneta odluka o tome.

Konzorcijum Severni tok tvrdi da pisanje „The Times-a“ ne odgovara realnosti „ni sa gledišta rokova, ni uzroka, ni posledica“.

Londonski „The Times“ je objavio, a ruski mediji preneli, da se projekat izgradnje dva ogranka gasovoda Severni tok, ispod Blatičkog mora, zamrzava zbog pogoršanih odnosa Rusije i Velike Britanije i nezadovoljstvom zbog rasta zavisnosti Evrope od ruskog gasa do čega bi realizacija tog projekta dovela.

S obzirom da domaća proizvodnja gasa u Velikoj Britaniji pada za 7 odsto godišnje, a njena potrošnja raste, ruska kompanija Gasprom računa da bi  joj Velika Britanija sa 40 milijardi kubika gasa uskoro mogla postati najveći kupac.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com