Na referendumu Nemci bi bili za EU, s razlogom

Nemci, koji su usred evropske dužnike krize listom smatrali da oni plaćaju sve, odlučili bi se ogromnom većinom za ostanak u EU, kad bi o tome, poput Britanaca, bili pitani.

Nemačka

Prema anketi, koju je za magazin Štern napravio institut Forsa 79 odsto Nemaca bi bilo protiv izlaska iz EU kad bi takav referendum bio održan danas, dan pre odluke Britanaca.

Tek njih 17 odsto bilo bi odlučno za izlazak iz EU.

Da Nemci imaju dobar razlog za ovakvu poruku Britancima, pokazala je i analaza Ifo instituta iz Mihnena koji je izračunao za koliko će ostale članice EU morati da povećaju svoje kontribucije njenom budžetu za slučaj da se većina Britanaca sutra odluči da ih napusti.

Nemačka će morati da poveća svoj doprinos budžetu EU za 2,5 milijarde evra bruto, Francuska za 1,9 milijardu, Italija za 1,4 milijardu evra.

Španija će morati da plati dodatnih 0,9 milijardi, Holandija pola milijarde evra, Švedska dodatnih 400 miliona evra, Belgija, Poljska i Austrija po 300 miliona evra, Danska 200 miliona evra, objavio je Frankfurter algemajne cajtung podatke Statiste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com