Si Djinping stigao u Francusku : Hoće li porodično okruženje pomoći

Kineski predsednik Si Djinping sa suprugom je stigao u Francusku, a njegov francuski kolega Emanuel Makron će ga ugostiti u regionu gde mu je živela baka,a on sam voleo da skija, pošto je kineski predsednik francuskog kolegu ranije ugostio u regionu i kući svoga oca.

Ova familijarizacija atmosfere oko visokog gosta,sem što dodatno svedoči o njegovoj globalnoj moći, trebalo bi da pomogne da se Kina bar za milimetar pomeri na zapad u turbulentnim globalnim previranjima.Što bi od ne može se izmeriti kolikog značaja bilo za francuskog predsednika i njegovu političku opciju budući da joj baš najbolje ne ide kod kuće.

Francuski mediji nisu došli do detalja dnevnog reda razgovora izmedju dva predsednika,ali se i ne sumnja da će držanje Kine u dve ogromne svetske krize – rat u Ukrajini i rat u Gazi- biti u centru razgovora, ali i trgovinski odnosi.

Francuski mediji ističu da je Kina preuzela dominaciju na svetskom tržištu automobila uopšte, a posebno električnih automobila. Zbog čega je Evropska unija pokrenula istragu uz pretnju uvodjenja carina na uvoz kineskih električnih automobila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com