Smešna strana sveta: Plovi patka preko Save, nosi čestitku na vrh glave…

Hrvatska radio televizija u glavnom je Dneviku, medju udarnim vestima, objavila da je hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović MEDJU PRVIMA čestitala ruskom predsedniku Vladimiru Putinu jučerašnji reizbor za predsednika Rusije.

Jao, slatki Hrvati – džaba! Morate još da vežbate!

Ruska državna televizija Rusija 1, Ekonomske Vesti su svojim ušima čule, sinoć je posebno objavila da je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu PRVI ČESTITAO predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Sinoć smo iz Srbije mogli da vidimo da i mi u Rusiji imamo nekog da nam drži stranu – predsednica Saveta Federacije RF Valentina Matvijenko, vešta političarka, smatrala je za preko potrebno da tu vest ponovi, za slučaj da neko nije čuo, i „pridruži se“ predsedniku Srbije s čestitkama.

Tako da arbitraža, žalimo slučaj, neće biti potrebna. Rusi valjda znaju ko je prvi. Putin, pa MI. A Hrvati ionako ne priznaju arbitraže.

A neko veče je na istoj televiziji prikazana reportaža iz Beograda. Pa novinar, sa simpatijom, pominje čuvenu doskočicu „nas i Rusa 300 miliona“, pa, takodje, sa simpatijama, primećuje da se računica baš ne slaže. Molim? Sinergija, bato!

Ali pitanje je kako na ovu balkansku utrku čestitki gleda Zapad. I koji će Hojt Ji sledeće nedelje krenuti na turneju po regionu da utvrdi ko je Putinu čestitao najprvi. Pošto nešto nije dobro čuo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com