Srbija i Evropska unija :Mi njima 80 odsto, oni po nama 2629

IEvropska unija je danas u Briselu  imala preča posla od politički napola pečenog Zapadnog Balkana, pa je „ne“ rekla Severnoj Makedoniji, „ne“ Albaniji, „ne“ Kosovu, „ne“ Bosni i Hercegovini…da li je još neko ostao?

Jeste – Srbija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je potvrdio izveštaje regionalnih medija da je na njega u Briselu vršen pritisak zbog odnosa Srbije prema rusko – ukrajinskom ratu, a on je umesto pritiska očekivao izvinjenje.

Jer, on ima podatke da je u evropskim medijima, posle napada Rusije na Ukrajinu, objavljeno 2629 članaka u kojima se Srbija optužuje da ugrožava ceo region, da ugrožava BiH.

„A ništa se nije desilo. I niko se nije izvinio“, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za štampu sa albanskim i makedonskim premijerom.

Albanski premijer Edi Rama, koji se sažalio nad Evropskom unijom, kojoj ni Zapadni Balkan nije mogao da pomogne da prevaziđe svoje podele, stao je u odbranu Srbije.

On zna da je popularnost ruskog predsednika Vladimira Putina u Srbiji 80 odsto, da u njoj nisu svi zadovoljni Briselom, ali zna i da je Srbija neočekivano triput glasala protiv Rusije.

„Razumem zahtev da se ide dalje, ali ne razumem zahtev da se testiraju granice Srbije jer Srbija nije u situaciji da tako brzo učini više. Ako je pritiskamo, rizikujemo suprotan efekat. A tako bi bio ugrožen evropski put Srbije i svih ljudi u regionu“, rekao je Rama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com