Stefan i Suzana Kvant poseduju 47 odsto BMW-a

Deca nedavno preminule Johane Kvant, koja je posedovala 16 odsto akcija u poznatom nemačkom proizvodjaču automobila BMW-a podeliće će na ravne časti vlasništvo majke. Stefan Kvant i Suzana Klaten ubuduće će, uz svoj raniji udeo nasledjen od oca, imati vlasnički udeo od 26 odnosno 21 odsto akcija.

bmw

Ali Stefan Kvant, piše Handelsblat, raspolaže glasačkim pravom od 34,2 odsto što je iznad zakonske granice od 30 odsto, pa bi zato morao da objavi ponudu za preuzimanje svih akcija BMW-a. Kvant je, medjutim, zatražio od nadležnih organa da ove obaveze bude oslobodjen što je po Zakonu o nasledjivanju moguće, saopštio je portparol porodice Kvant.

U Nemačkoj postoje veoma visoke stope poreza na nasledjivanje i kod prvog naslednog reda. Tako visoke da su naslednici prinudjeni da deo nasledja prodaju da bi porez platili. Ustavni sud Nemačke bavio se nedavno zakonskim rešenjem prema kome naslednici firmi mogu biti oslobodjeni tih poreza, ako se na zakonom odredjeni rok obavežu da će nastaviti proizvodnju u zatečenom obimu i sa zatečenim brojem zaposlenih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com