STOP G7: Mi ćemo biti evropsko proleće!

Još u petak su pristalice pokreta „Stop G7 – Spasimo klimu – Iskorenimo siromaštvo“ u Minhenu prikazale predstavu u kojoj su protivnici skupa G7 igrali uloge njegovih glavnih učesnika. Jedan majmum je gospodji Angeli Merkel i njenim visokim gostima u čaše sipao serum istine, pa je gospodja Merkel zavapila: Bojim se da će protesti biti mirni. Kako bismo u tom slučaju opravdali intervenciju policije?“.

I zaista u petak je izgledalo da će se sve završiti na podsmehu ključnim političarima sveta. Ali, iako je u Garmiš Partenkirhen stiglo manje protivnika G7 nego što se očekivalo, do sukoba s policijom je došlo kad su demonstranti probili policijski kordon, a policija odmah upotrebila suzavac. Bilo je povredjenih na obe strane.

protest G7

Ipak, protestanti koji su objavili da bi hteli da budu evropsko proleće, ostvarili su malu pobedu: Upravni sud u Minhenu odobrio je da 50 njihovih predstavnika prodju u drugi bezbednosni krug oko dvorca Elmau odakle ih mogu i videti i čuti dobro obezbedjeni učesnici visokog skupa. Ali i ova ograničena radost trajala je kratko. Upravni sud Bavarske poništio je odluku minhenskog suda: sedam svetskih glavešina neće ni čuti ni videti ove što imaju nešto protiv.

Više slika možete pogledati na: http://www.handelsblatt.com/politik/international/proteste-gegen-g7-gipfel-erst-karneval-dann-doch-randale/11877820.html

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com