Cigler: G7 je pozorište lutaka, konce vuku koncerni!

„Ah, G7! Ono što oni rade je neinteresantno. Od onoga što su zaključili u Hajligedamu 2007. godine ništa nije sprovedeno u delo. G7 su samo oni koji primaju naredjenja, a naredjenja dobijaju od velikih koncerna“, kaže za Ziddojče cajtung švajcarski sociolog Žan Cigler (81).

Žan Cigler

Cigler je  poznat i po tome što je u mladosti bio vozač Če Gevari i specijalni izvestilac  Ujedinjenih nacija za pitanja prava na  hranu. Povodom održavanja samita G7 u bavarskom hotelu-dvorcu Elmau sa njim su intervju napravili mnogi zapadni mediji.

Izbeglice, klima, zagadjenost mora, ebola, rezistencija na antibiotike, to su, slaže se Cigler, centralne teme.

„U  Elmau se izvodi samo jedno marionetsko pozorište. Ali čovek tu mora da pazi: demokratski legitimitet Merkelove i Obame ne dovodi se u pitanje. Oni nisu uzurpatori, oni su izabrani. Problem je simuliranje demokratije. Ona gradi kulise, koji treba da pokažu: ovde se sastaju najmoćniji državnici. Ali vlast je u rukama koncerna“, rekao je Cigler za Ziddojče cajtung.

On je, medjutim, uveren da je ustanak protiv „kanibalističkog sveta“, u kome zahvaljujući maksimiziranju profita na svakih pet sekundi umire od gladi jedno dete, neposredno pred nama.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com