Šulcova provokacija: Atini je potrebna humanitarna pomoć

Evrosamit, koji će biti održan u utorak, 7. jula, trebalo bi da se pozabavi slanjem humanitarne pomoći u Grčku, rekao je predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc nakon grčkog referenduma.

European Commission President Luxembourg Jean-Claude Juncker (R) talks to European Parliament President Martin Schulz as he arrives to address the European Parliament to present a plan on growth, jobs and investment, in Strasbourg, November 26, 2014. Juncker presented a plan on Wednesday to leverage some 300 billion euros ($375 billion) of largely private new investment in the European Union, saying it was time to kick-start growth without adding to public debt.   REUTERS/Vincent Kessler (FRANCE - Tags: POLITICS)

 

Mračni Šulc, kako ga je nazvao grčki list Katimerini, dodao je da bi Atina u narednih par sati trebalo da pošalje „značajne i konstruktivne predloge“ da bi ostalih 18 članica evrozone odlučilo da nastavi pregovore sa Grčkom.

„Ako ne, onda ulazimo u veoma teško i čak dramatično vreme“, rekao je Šulc, vidno pogođen glasnim grčkim referendumskim NE merama štednje i reformama koje od te države traže njeni kreditori.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com