Martin Šulc traži još jedan TV duel sa Angelom Merkel

Lider nemačkih socijaldemokrata Martin Šulc objavio je sinoć da je nemačkoj kancelarki Angeli Merkel uputio pismo i pozvao je na još jedan TV duel.

Gostujući u emisiji „Klartext“ Drugog programa nemačke televizije (ZDF), Šulc je svoju ideju obrazložio tvrdnjom da u prethodnom i jedinom duelu koji su imali Merkelova i on nisu ni dotaknuli tako važne teme kao sto su digitalizacija, penzije i obrazovanje.

Šulcovo pismo kancelarki objavio je list Bild.

„I vi ste kritikovali veoma ograničen izbor tema. Apsolutno se slažem s vama, da se nije razgovaralo o ključnim pitanjima naše zemlje“, citira Bild Šulcovo pismo.

„Gradjani i gradjanke zaslužuju sveobuhvatnu debatu o centralnim pitanjima budućnosti naše zemlje. Iz tog razloga zahtevam još jedan TV duel pred savezne parlamentarne izbore. Spreman sam za to u svako doba“, napisao je Šulc.

Jutro je pametnije od večeri, pa će se ubrzo videti da li je ovim pozivom doveo aktuelnu nemačku kancelarku u nepriliku. Tim pre što je, posle prethodnog TV duela, njena CDU nešto izgubila na podršci, doduše ne u korist Šulcovih socijaldemokrata.

Redovni parlamentarni izbori u Nemačkoj se održavaju 24. septembra. Prema anketama CDU/CSU može računati na 37%, a SDP na podršku birača od 25%.

Nemačkog kancelara bira nemački parlament.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com